logo-banner
groenten

Natlandhoeve


Stokstraat 2,3800 St Truiden (Zepperen)

De Natlandhoeve is een biologisch gemengd bedrijf.
Dit betekent dat we landbouwproducten produceren zoals vleesrunderen, granen, gras en fruit.
Daarnaast produceren we ook natuur en landschap zoals graslanden, houtkanten, hagen, poelen en hoogstamboomgaarden.
Het ene staat steeds ten dienste van het andere. Zo produceren natuurlijke graslanden natuurlijke planten en zijn ze voedsel voor het vee. Het vee produceert vlees, maar levert ook de mest voor de akkers. De akkers produceren voedsel voor de dieren, maar tevens granen voor ons, mensen.
Hoogstamboomgaarden produceren fruit, maar ook gras voor de dieren.


Bio rundvlees van Limousin runderen
Het Limousin runderras is afkomstig uit Frankrijk en heeft een vos-bruine vacht. De koeien kalven meestal alleen. De dieren zijn heel robuust en sober, waardoor ze van laag kwalitatief voeder toch vlees van superieure kwaliteit kunnen produceren.
Op ons bedrijf worden de dieren op een diervriendelijke manier gehouden. In de winter lopen ze los in ingestrooide stallen. In de zomer grazen de dieren in natuurgebieden en boomgaarden. De kalfjes mogen 8 tot 12 maanden zuigen bij de moeder.

Het voeder van de dieren bestaat voor het grootste deel uit gras. In de zomer is dat vers gras, dat de dieren zelf grazen, in de winter is dat gedroogd gras dat wij in de zomer oogsten voor de dieren.

De dieren die vetgemest worden krijgen kwalitatief prima gras en klaver, alsook geplette granen om zo tot een evenwichtige voeding te komen.


Verkoop bio-rundvlees
Regelmatig slachten we een rund. Het vlees wordt in delen van het geheel verkocht, waardoor men steeds meerdere soorten vlees tegelijk koopt. Zo is er biefstuk, rosbief, stoofvlees en gehakt. Het vlees wordt verkocht in pakketten. Het vlees is vacuüm verpakt in porties.

jos@natlandhoeve.be      

Producenten

Vlaams Brabant

Limburg