logo-banner
groenten

Kwaliteit

hartjeKorte afstand tussen land en klant

Een Hartenboer product is afkomstig uit uw directe woonomgeving. Streekeigen dus. De korte ketenverkoop zorgt ervoor dat de producten uiterst vers bij de consument komen. Vandaag geoogst en morgen op uw bord, of voor sommige producten, ’s morgens gebakken en ’s avonds op uw bord.

hartjeEen eerlijke prijs voor producent en consument

Uitgangspunt is dat de producent een eerlijke prijs voor zijn product ontvangt. Ook voor de consument staat een eerlijke prijs voorop. Producenten werken samen om de distributiekosten te beperken zodat de producten kunnen aangeboden worden aan een eerlijke prijs.

hartje Respect voor natuur en milieu

Een deel van de producten draagt het biolabel, maar ook voor de andere producten willen we een duurzame productiewijze garanderen. De leden van Hartenboer hebben duurzaamheidcriteria vastgelegd voor de manier waarop er geproduceerd wordt. Deze worden gecontroleerd door de vakgroepen en gegarandeerd door de hele groep producenten. De criteria gaan over sluiten van kringlopen, ecologische aspecten, dierenwelzijn, onderhoud van het landschap.

hartjeAmbachtelijk

De verwerking van de producten gebeurt ambachtelijk. Dit geeft de producten een authentieke smaak, die nog kan verschillen naargelang het seizoen. Hartenboer producten hebben een levende kwaliteit: verse voeding waarin het leven niet vernietigd is door sterilisatie of doorstraling; met volop vitaminen en mineralen en alles om het leven te versterken. Alle producten zijn vrij van kunstmatige geur- , kleur en smaakstoffen.